Translate to:

Turistički trendovi za 2015. godinu

30/07/2015

596212804548754d21e5eb830485921_v4 bigNa osnovu dosadašnjih trendova, već se može zaključiti koje destinacije i koji vid turističkih usluga će biti najpopularniji tokom naredne godine.

Ako vam je potrebna inspiracija za sledeće putovanje, možete je naći ovde.

Ukoliko ste ljubitelji dalekih, egzotičnih i neobičnih putovanja, Japan se čini idealnom destinacijom, koja će biti sve povoljnija.

Ako tragate za neobičnim ukusima i pravi ste gastronom, turistički stručnjaci predviđaju da će Južna Amerika, tačnije Peru (Lima) biti pravo mesto da osetite sve čari hrane.

Čak je i hladna Norveška “dočekala svojih pet minuta” zbog bajkovitih predela koji oduzimaju dah. Turisti sve više žele da posete ovu zemlju koja je bila glavna inspiracija mnogih filmskim umetnicima.

Za ljubitelje istorije i arhitekture, najnovija omiljena destinacija je Iran. U Iranu se nalaze brojni spomenici drevnih kultura, velelepne džamije i prelepi priodni pejzaži.

Za mlade i moderne, kreativne ljude, željne zabave i novih poznastava, Berlin je i dalje destinacija NO1.

Palavan u Filipinima će biti u vrhu liste želja budućih mladenaca, dok je Tasmanija za one koji su zavisnici od adrenalina, pogotovo za bicikliste.

I naravno, ne možemo, a da ne pomenemo trenutno najpopularniju seriju na svetu “Game Of Thrones“, koja je većim delom snimana u Severnoj Irskoj, koja je sve omiljenija destinacija za najvernije fanatike serije. Isto važi i za obližnju Hrvatsku u kojoj su takođe snimani delovi ove svetski popularne serije.

A kako prenosi Business insider, Ljubljana važi za jednu od najjeftinijih prestonica u Evropi. Budući da je smeštena između Italije, Hrvatske, Mađarske i Austrije do sad su je turisti uglavnom zaobilazili na putu do nešto poznatijih destinacija. Međutim, deluje da će se to naredne godine promeniti.

 

Izvor: B92

 

  • Share

  • admin (75)
  • Hello Serbia (1201)
  • Comments are closed.