Translate to:

Banje u Srbiji – turistička i lekovita mesta

01/06/2015

Banje Srbije su bogate izvorima toplih ili mineralnih voda. Možemo ih podeliti na: alkalne, zemnoalkalne, alkalnomurijaticne, gvoždevite, slabo mineralne lekovite, slane, sumporovite, radioaktivne, jodne i jezerske (blatne).

Mnoge banje smeštene su u podnožjima planina tako da je u njima klima umerena i zaklonjene su od vetrova.

Bogate su raznovrsnim biljem a boravak možete iskoristiti za lagane šetnje, treking ili obilazak srpskih kulturnih znamenitosti.
Banje su smeštene u ekološki čistim sredinama.

Banje su se razvijale kao uredene oaze zelenila i tišine. Uglavnom se nalaze u pitomim dolinama ili na padinama brda, okružene šumama, pašnjacima i voćnjacima. Njihov prirodni pejzaž dopunjen je negovanim ambijentom, parkovima i šetalištima. Moderni smeštajni objekti, sportski tereni, parkovi i bazeni, predstavljaju zdravstveni, odnosno turistički sadržaj banja.
U Srbiji postoji više od 1.000 izvorišta hladne i tople mineralne vode, kao i veliko bogatstvo prirodnog mineralnog gasa i lekovitog blata.
Još znacajnije je da su banjske terapije idealne za prevenciju bolesti, time što vam pomažu da povratite svoje fizičke i duhovne sposobnosti, odličnu formu i izgled, obnavljanjem svežine i elastičnosti kože i učvršcivanjem opuštenih mišica.

Sve terapije izvode se pod kontrolom specijalizovanog medicinskog osoblja.

A banje jednostavno možete iskorisiti samo da na kratko promenite mesto boravka i da uživate.

 

 

Izvor: www.yuta.rs

 

  • Share

  • admin (75)
  • Hello Serbia (1201)
  • Comments are closed.